Girona Costa Brava
Gaudeix-la!

Girona

Girona és una "petita gran" ciutat on no hi falta de res, que sap combinar la seva història mil·lenària amb la modernitat i comoditats del s. XXI. És una ciutat viva; passeja tranquil·lament pels seus carrers i places, descobreix les seves botigues, visita els seus museus, els festivals, els restaurants… a qualsevol època de l'any. La ciutat històrica de Girona permet resseguir més de 2.000 anys d'història a partir de dos recintes fortificats, la Força Vella i l'Eixample Medieval. El primer correspon a la fundació romana i el segon a l'ampliació de les muralles durant els segles XIV i XV. Els monuments hi són abundants i molt notables les riqueses artístiques que conserven. L'atracció de Girona es completa amb el suggestiu barri jueu del Call, amb els bellíssims carrers i places porticades, i amb els exultants espais barrocs i construccions noucentistes.

Més informació a www.girona.cat/turisme

Calonge i Sant Antoni

Calonge, la vila medieval i Sant Antoni, la vila costanera, moderna, destinada a lloc de vacances al costat del mar. El municipi de Calonge ha estat habitat des de temps molt llunyans. L'existència de nombrosos dolmens i menhirs demostren la preferència que van tenir les cultures prehistòriques per aquests indrets. Al segle VIII es va començar a construir el castell de Calonge, una de les fortaleses més grans del Baix Empordà, situat en el nucli antic del municipi.

Més informació a www.calonge.cat

Platja d'Aro-Castell-S'Agaró

Platja d’Aro és modernitat i cosmopolitisme, dinamisme i futur. La seva oferta comercial, d’allotjament, d’oci i de restauració és d’alt nivell. Castell d’Aro és història i tradició, encant i enyorança medieval. El Castell de Benedormiens, l’Església de Santa Maria, i els carrers empedrats ens transporten a altres temps. S’Agaró esdevé un espai d’equilibri entre arquitectura i natura, un oasi singular d’encert, previsió de futur i respecte al paisatge.

Més informació a www.platjadaro.com

Calella de Palafrugell i Llafranc

Calella de Palafrugell, antic poble de pescadors, conserva l’encant que es respirava als pobles de la Costa Brava abans que arribés el turisme de masses, amb carrers estrets, cases amb coberta inclinada de teula i habitatges tradicionals de pescadors. Està situat en una costa rocosa, esquitxada de petites cales, al nord del paratge natural Castell - Cap Roig, ideal per a passejades o excursions en bicicleta, i al sud del també nucli costaner i turístic de Llafranc. La badia de Llafranc, el seu passeig, el port i el Cap de Sant Sebastià fan d’aquest petit nucli un dels més prestigiosos de la costa. També és un bon punt per emprendre el camí de ronda direcció Tamariu, passant per Cala Pedrosa, o per baixar a la recerca del Dolmen de Can Mina dels Torrents.

Més informació a www.visitpalafrugell.cat

Pals - Peratallada - Palau Sator

Pals és una vila amb un gran patrimoni històric. Passejant pel recinte emmurallat, sentireu la màgia de les pedres, pràcticament inalterades pel pas del temps. Trobareu combinats en perfecta harmonia l’estil romànic, el gòtic i el barroc. Podreu admirar els delicats  treballs dels antics mestres picapedrers i ferrers a les finestres i reixes forjades i foradades al foc. Peratallada és una vila declarada conjunt historicoartístic, d'arquitectura medieval. Conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, on destaca el castell fortificat, les muralles i l'església de Sant Esteve. Destaca també el gran fossat que envolta la població, excavat a la roca viva. Palau-sator il·lustra perfectament la disposició urbanística d'un antic nucli medieval, amb el recinte murallat ben definit, on encara es poden observar restes de muralles i defenses i l'estructura dels carrers al voltant de la torre de l'antic Castell, que presideix tot el conjunt.

Més informació a www.visitpals.com
Més informació a www.forallac.cat